Jaunumi

Sācies jauns makulatūras vākšanas konkurss. Piedalīsimies!

tl-zj-2017

 

“Zaļā josta” sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, AS “Latvijas valsts meži”, SIA “Līgatnes papīrs”, SIA “Clean R” un SIA “AP Kaudzītes” aicina  iesaistīties makulatūras vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!”, veicinot bērnu un jauniešu vides apziņu un sekmējot dabas resursu taupīšanu, vienlaikus cīnoties par vērtīgām balvām.

Konkursa ietvaros aicinām vākt biroja, kopējamo, piezīmju, zīmēšanas papīru, grāmatas, avīzes, žurnālus, bukletus, katalogus, burtnīcas, klades, kā arī kartona iepakojumus.

Konkursam netiek pieņemtas fotogrāfijas, izlietoti papīra trauki un uzlīmes.

Makulatūras vākšana izglītības iestādēs norisināsies līdz 2017. gada 13. martam.

 Vairojot bērnu prieku un uzskatāmi demonstrējot makulatūras pārstrādes nozīmi, konkursa noslēgumā visi dalībnieki saņems 5 kg biroja vai zīmēšanas papīra.

Makulatūras vākšanas konkursa kampaņas “Tīrai Latvijai!” ietvaros “Zaļā josta” sadarbībā ar Latvijas Dabas muzeju rīko papildu radošo konkursu, kurā kampaņas “TĪRAI LATVIJAI!” dalībniekiem ir iespēja piedalīties papildu aktivitātē – radošā papīra pārstrādes konkursā “PAŠU ROKĀM DARINĀTS DIZAINA PAPĪRS” , kura mērķis ir veicināt bērnos un jauniešos izpratni, ka no sašķirotas makulatūras var izgatavot jaunu papīru. Radošā konkursa norises laiks:  līdz 2017.gada 24.martam.

Būsi aktīvi!  Visi kopā gādāsim par tīru Latviju!