Jaunumi

Ciemošanās Dzīvnieku patversmē

Rudenīgajā 21. oktobra rītā visi sagatavošanas grupas bērni kopā ar skolotājām un dažiem vecākiem devās ekskursijā uz Alūksni.

Ierosmi braucienam uz Alūksni un tieši uz dzīvnieku patversmi  “Astes un Ūsas” deva nesenā ( mūsu Zaļajos svētkos 5. oktobrī) dzīvnieku barības ziedošana nelaimē nonākušajiem- bez mājām palikušajiem suņiem un kaķiem, kā arī tikšanās ar “Ķepaiņu draugu kluba” vadītāju Iru Žeiguri.

Pa autobusa logu mūs priecēja skaistas rudenīgas ainavas, it sevišķi dzeltenie bērzi.

Vispirms Alūksnes muzejā piedalījāmies nodarbībā “Mīļdzīvnieki nostāstos un īstenībā” un aplūkojām gleznas par pasaku tēmu.

Braucot uz patversmi, līdzi ņēmām gan kopīgi iegādātos  “ciema kukuļus”, gan, kā vēlāk izrādījās, dažiem bērniem līdzi bija arī atsevišķi  “gardumiņi”  dzīvniekiem. Paldies vecākiem par atsaucību un dāsnumu! Pirmie interesi par mums izrādīja kaķu mājas iemītnieki. Protams, ne jau visi, bet drosmīgākie un ziņkārīgākie. Bērniem tik daudzus kaķīšus gribējās samīļot un sabužināt… Suņi, skaļi rejot, sveicināja mūs.

Dzīvnieku patversmes vadītājs pastāstīja, kā šie suņi un kaķi nokļuvuši patversmē un kā viņiem tur klājas, kā viņi gaida, kad atkal būs kādam cilvēkam vajadzīgi un iegūs sev jaunus saimniekus.

Klausoties bērnu sarunās, sapratu, ka viņu mazās sirsniņas būtu ar mieru daudzus dzīvniekus paņemt uz savām mājām, rūpēties par tiem.

Atcerēsimies, ka ikviens mēs varam palīdzēt pasaulei ap mums mainīties un kļūt labākai, žēlsirdīgākai. Mēs ceram, ka šie sagatavošanas grupas bērni un vecāki par to domās arī rīt, parīt, aizparīt…

Pateicamies patversmes darbiniekiem par visām mūsu bērnudārza grupām dāvātajiem  puķu podiņiem! Šīs puķītes augs un  katru dienu mums atgādinās par dzīvniekiem , kuriem nepieciešamas cilvēku rūpes un atbalsts!

Sagatavošanas grupas skolotāja Inese Kuharenko

PA210041

PA210034

PA210047