Jaunumi

Rudens ekspedīcija uz Spārītes parka dīķi

Skaistajā 17.oktobra rītā vecāko grupu bērni, 5-6-gadnieki, devās pārgājienā- ekspedīcijā. Šis bija pārgājiens ar uzdevumiem par ūdeni. Kāda ūdenskrātuve ir Spārītes parkā? Kas ir sala?  Uz šādiem jautājumiem kopīgiem spēkiem meklējām atbildes.

Bērni uzmanīgi vēroja dabu un kopā ar skolotājām tabulā rūpīgi  atzīmēja atrastos dabas objektus – ozolu, liepu, vāveri, gulbi, sūnas, ķērpi, grīsli, vilkvāli, niedri, piepi un vēl daudzus citus. Tā bērni soli pa solim iepazina, kādi koki un augi ir sastopami ūdens tuvumā, izmērīja ūdens un gaisa temperatūru, salīdzināja un izdarīja secinājumus. Dīķa ūdeni iesmēlām un paņēmām līdzi, lai salīdzinātu krāsu ar krāna ūdeni. Izmērījām lielāko koku, stumbru apkārtmēru, pētījām koku mizu un ķērpjus. Salasījām dažādu koku lapas.

Parks vilināja ar rudens smaržu un krāsainajām lapām. Skriešana ar draugiem pa lapu paklāju bija jautra un smieklu pilna.

Ar šādām pat aktivitātēm un vēlmi vērot un salīdzināt parks bērnus gaidīs arī ziemā, bet nu jau, iespējams,  ar baltu sniega paklāju.

)

Vairāk foto- galerijā ;)

6-gadnieku grupas skolotāja Anita Bondare