Jaunumi

Mēs protam taupīt un šķirot? Protam!

Janvārī mūsu bērnudārza ekopadome aicināja ģimenes mācīties taupīt resursus un šķirot atkritumus. Šogad īpašu vērību veltījām papīram un rosinājām kopā ar bērniem izgatavot rotaļlietas no izlietotām kartona kastēm (nevis- izmest kastes atkritumos un jaunas rotaļlietas pirkt veikalā).

Akcijas noslēguma izstādē redzējām, ka aicinājums nonāca dzirdīgās ausīs un prasmīgās rokās! Mūsu ģimeņu radošums un atsaucība ir fantastiska un apbrīnojama! Tagad mūsu bērniem ir kartona pilsēta, kur ielas abās pusēs dažādas celtnes- daudzdzīvokļu mājas ar balkoniem, veļas mazgātava, autoservisi, garāžas, sacīkšu trase, protams, arī skola. Istabās- kā jau pienākas- gan mēbeles, gan dažādas elektropreces, gan akvāriji, gan gleznas. Muzicēšanai- ģitāra, ceļošanai- lidmašīnas, helikopteri un pat raķete, kura aicināt aicina vismaz iztēlē apciemot tālās planētas, par kurām tik daudz jauna uzzināts FasTracKids nodarbībās. 

Izstādē bija apskatāms arī bērnu un skolotāju kopējais veikums rotaļnodarbībās, izmantojot dažādu krāsu un veidu papīru, tā atgriezumus, arī pārstrādāto papīru. Vairākās grupās tapa ļoti interesanti veidojumi no papīra masas, kuras iegūšanai papīrs sīki jāsasmalcina, jāmērcē un jāsajauc ar līmi. Īsts meistardarbs ir pašu rokām izgatavots papīrs. Pārsteigumu kastītes un citas galda spēles lieliski noderēs pirkstiņu vingrināšanai, pašgatavotās pūcītes, kaķīši, lellītes-Nezinītis un viņa draugi- lomu rotaļām.

 

6-gadnieku grupas bērni savas pētnieku prasmes nostiprināja, gan atrodot un apkopojot 21 dažādu papīru paraugus, gan izdomājot un uzrakstot atbildes uz vairākiem jautājumiem par papīra lietošanu un taupīšanu.

Paldies akcijas dalībniekiem-mazajiem un lielajiem! Paldies visiem par radošumu un atsaucību! Paldies par drosmi tiem, kas atsūtīja fotogrāfijas e-izstādei! 

Atcerēsimies arī ikdienā, ka, taupot resursus, dāvājot  lietām otru dzīvi  un šķirojot atkritumus , mēs visi kopā veidojam labāku pasauli!

Ekopadomes vārdā, Alla un Inita