Jaunumi

Mācību ekskursija uz atkritumu poligonu “Kaudzītes”

Piektdien, 17.maijā, 6-7-gadnieku grupas bērni kopā ar skolotājām un vecākiem devās mācību ekskursijā uz Litenes pagasta atkritumu poligonu “Kaudzītes”.  Devāmies aplūkot, kā tad notiek atkritumu šķirošana, sagatavošana pārstrādāšanai un arī noglabāšana milzīgā atkritumu kalnā, un bijām nepatīkami  pārsteigti ieraugot, cik daudz atkritumu ikdienā saražo Gulbenes un  apkārtējo pagastu iedzīvotāji, un cik liela daļa no tiem poligonā nonāk nesašķirti. Poligona vadītājs pacietīgi atbildēja uz daudziem jo daudziem mazo  kāpēcīšu jautājumiem un pat atļāva bērniem uzkāpt uz lielajiem svariem! Projām devāmies ar milzīgu apņemšanos vēl rūpīgāk šķirot atkritumus un atgādināt to darīt arī apkārtējiem cilvēkiem.

Tālākais ceļš mūs  veda uz zemnieku saimniecību “Dzelzavieši”, kurā bērni gan izvizinājās skaistā melnā  zirdziņa vārdā Bulta mugurā, gan aplūkoja un pacienāja ar līdzatvestajiem gardumiem dažādu šķirņu vistas, trušus, teliņu, jērus un pat draudzīgu mežacūku.

Šāda mācību ekskursija palīdz bērniem savām acīm ieraudzīt  apkārtējā pasaulē notiekošos procesus un un labāk saprast, ka katrai rīcībai ir sekas. Mums pašiem jāizvēlas, kādas pārmaiņas vēlamies radīt.